Как да откажа цигарите?

Кратък курс по поумняване, осъзнаване и прекъсване на глупави навици.
Как да използваме разума, вместо волята си, за да се справим с пушенето лесно и завинаги?
Рецепта за успешното отказване от един бивш пушач.

Човек може да откаже цигарите по много начини. Най-лесният изглежда този: казваш „Аз повече няма да пуша“ и спираш да пушиш. Само че след това обикновено с усилия на волята издържаш едва няколко дни, после запалваш само една цигара и ... пак пропушваш.

Сигурно и ти си отказвал цигарите така и си разбрал, че всъщност това изобщо не е начина.

За да се справиш с пушенето, и това да е завинаги, и никога да не поискаш да запалиш отново – това изисква нещо повече от силна воля и от героичното „Аз повече няма да пуша“.


Как да спра пушенето?

Пушенето е проблем, който трябва да бъде решен. А как се решава един проблем?

Първо и най-важно действие: трябва да се запознаеш детаилно с него. Няма как да се справиш с нещо, ако не знаеш какво точно представлява то. Но когато познаваш изцяло проблема си, ти можеш да намериш бързо и ефективно решение.

Повечето пушачи изобщо не познават своя проблем. Те не знаят какво представлява пушенето като физиологичен и психологичен процес, нито са запознати напълно какво може да им причини, нито са наясно защо всеки ден посягат към цигарата. Затова когато решат да спрат, те се изправят напълно непотготвени срещу проблем, който не познават. И резултатът е логичен – почти всеки опит за отказване е неуспешен.

За да можеш да се справиш с един толкова трудно преодолим навик, първо трябва да разбереш какво всъщност представлява той. Трябва да разнищиш проблема си изцяло, да се запознаеш детайлно с него, да разгледаш внимателно и подробно всяка важна част от него.

Познаването на проблема ще ти даде и неговото решение!


Как да откажа цигарите?

За да откажеш цигарите трябва да промениш отношението си към тях.

Как по-точно?

Като престанеш да ги възприемаш като приятен навик, а като най-лошото нещо в живота ти.

Най-лесно можеш да откажеш цигарите като ги намразиш!

Представи си, че имаш приятел – човек, който смяташ за добър и почтен. Внезапно разбираш, че този човек всъщност е много лош и иска да ти причини непоправими злини. Какво става в такъв момент? Приятелството се превръща в омраза, този човек вече няма място в живота ти и никога повече няма да има! И раздялата с него е най-лесното нещо на света!

Този твой „приятел“ са цигарите. Ако сега ги възприемаш като безобиден и приятен навик, значи трябва да разбереш какво всъщност представляват и какво могат да ти причинят. Тогава приятелството ще се превърне в омраза и ти ще ги изхвърлиш завинаги от живота си.


Как да стане това?

Както ти казах – трябва да се запознаеш детайлно с проблема си. А това ще стане като разбереш отговорите на някои важни въпроси, които аз ще ти дам:

Отговорите на тези въпроси ще ти помогнат да осъзнаеш какво представлява пушенето и какво може да ти причини. А когато това стане – повярвай ми, това ще промени отношението ти към цигарите и те повече няма да имат място в живота ти.

Това е моята рецепта за отказване на цигарите. Тя работи и за мен беше успешна. Аз вече не пуша и не мисля за цигари. За мен те са като онзи „приятел“, който изхвърлих от живота си и никога повече не искам да приемам отново.

Моята рецепта за отказване на цигарите работи, но тя не е магическо хапче, което да глътнеш и да се събудиш като непушач. Не е и диета за отслабване, която, ако спазваш стриктно ще стопи излишните килограми за няколко дни. Това е философия за живота, която ще работи за теб и ще постигнеш нещо, само ако наистина го искаш.

Това, което сам си причиниш не може да ти причини никой друг, но и от него не може да те спаси никой друг!


Тук ще дам краткият вариант на моята рецепта за отказване.

Пълният вариант ще намериш в моята книга „Цигарите или живота“ – История за успешното отказване, написана от един бивш пушач.


Остави своето мнение или коментар

Твоето име:
Твоето мнение:
Уважаеми посетителю, знам, че не си тук за да обиждаш, хейтиш, използваш нецензурни думи и други подобни деяния. Ако все пак в написаното от теб мнение или коментар присъства текст, който може да наруши добрия тон ще бъда принуден да го премахна.
Все още няма мнения и коментари. Бъди пръв!
Без Цигари © www.bezcigari.bg Всички права запазени
 
 
Мнението ти е записано! Благодаря ти!
Съжалявам, възникна грешка и мнението ти не е записано. Моля, опитай отново!