Голямата заблуда на малкия пушач

Голямата заблуда на малкия пушач

Когато бях в отбора на пушачите бях убеден, че ние (пушачите) сме елита, по-добрата част от света, по-умната, по-знаещата и можещата. Въобразявах си, че чрез самоубийствения ритуал на тъпчене на тялото си с отрова надскачаме дребното здравословно мислене на непушачите и се издигаме няколко нива над тях.

Бях твърдо убеден, че само ние знаем истините за живота, а другите – онези, задръстените, които ги беше страх да си навредят малко, те бяха тооолкова изостанали от нас, те бяха една масовка, на чиито фон ние блестяхме като диско звезди от 90-те, потънали в облаци сценичен дим (през моята младост най-якия ефект на концерти и музикални клипове освен въртящата се диско-топка беше един изкуствен пушек, който се пускаше в краката на изпълнителя и всичко ставаше задимено като в квартална кръчма, но за времето си беше „УАУ“).


Пушачите имат доста изкривена представа за пушенето, за себе си и за хората, които не пушат. За тях да пушиш е най-невероятното нещо на света, а тези които не го практикуват са супер задръстени, нищо неразбиращи и изобщо неосъзнаващи за какво става въпрос в този живот.


Пушачите гледат на непушачите с пренебрежение, като на друга порода, малко като на хора втора ръка и обикновено мислят или казват за тях неща от рода на:
- Непушачите не разбират нищо от живота.
- Те се страхуват да навредят малко на здравето си, защото са много задръстени.
- Те не разбират, че животът е само един, затова трябва да пушат непрекъснато, защото това е живота!
- Те не могат да проумеят колко яко е да се пуши!
- Животът им е много скучен и безмислен, защото не пушат!
- Толкова са здрави, че чак ще се разболеят от здравето си!
- Виж ги колко са смотани – пият кафе без да пушат!
- В почивката няма какво да правят, защото не пушат! Загубеняци!
- Само най-най-най-задръстените не пушат!
- Виж ги как сядат там, където не се пуши, вместо да дойдат при нас, да се опушат едно хубаво и да им дойде акъла в празната непушаческа глава!
- Веднъж се живее, бе, смотан, запали една цигара!


Пушачите имат доста изкривена представа и за себе си. В своите очи те са по-по-най от всички останали:
- Аз разбирам най-добре живота!
- Не се страхувам да навредя на здравето си, защото това е живота!
- Само моя живот не е скучен, защото пуша!
- Мога да разбера, колко яко е да се пуши, защото не съм задръстен като другите!
- Истински стойностния човек пуши, защото не го е страх като онези смотаняци!
- Аз съм много по-умен от другите, защото пуша още от дете!


Горе-долу такива неща се въртят в главите на повечето пушачи. Дълго време и аз бях на тази вълна. След това спрях да пуша и разбрах колко заблуден, смешен и жалък съм бил, мислейки си, че съм нещо повече от другите, заради това, че всеки ден правя едно от най-тъпите неща на света.

Сега, като бивш пушач осъзнавам, че пушачите са едни нещастни заблудени хора, които тотално са загубили връзка с реалността. Гълтат някакъв пушек и мислят, че това е нещо умно и стойностно. Тровят се доброволно с най-гадната отрова на света и имат това за възвишено, интелигентно и умно. Плащат всеки ден за кутия миризлива трева и са горди с това.

Ако един пушач може да се види отстрани колко смешен и жалък е, мисля, че на секундата ще захвърли цигарите и ще му се иска да се изяде от яд, отчаяние, срам, мъка и всякакви подобни изяждащи отвътре чувства. За съжаление това поглеждане отстрани трудно може да стане, особено за човек, който изобщо не иска да го прави(защото го е страх какво ще види). Затова и пушачите продължават да живеят в своя измислен свят и да мислят, че са нещо повече от другите.

За наша радост някой много умен човек е измислил огледалото. И сега предлагам на всеки пушач, който не го е страх, да направи със себе си един прост експеримент: да застане пред огледалото, да си запали една цигарка, да си дръпне едно хубаво и да издиша дима право срещу образа си отсреща. Но, приятелю, направи го с чувство, вкарай енергия, чар, загадъчно изражение, бъди секси и неустоим. Може и 2-3 кръгчета да направиш, за допълнителен ефект.

Докато издишваш дима внимателно се вгледай в образа отсреща. Повтори го пак, ако това, което виждаш не ти харесва. Не си тръгвай, изпуши цялата цигара в тази готина компания. И знай, че не е виновно огледалото, за това, което виждаш, то просто ти показва какво предстваляваш ...


Е, как ти се струва сега – върхът ли си или ... дъното?!?
За пушачите и e-пушачите За пушачите и e-пушачите - Пушиш ли още?
- Не, минах на IQOS
- ???
 
Най-добрата сделка! Най-добрата сделка! Всеки пушач има шанс да направи сделката на живота си като просто не прави нищо. И като спре да пуши ...   Цигарата – майка на мизерията! Цигарата – майка на мизерията! Не, пушача не е мизерник, той просто създава мизерия и живее в нея.   Това, което не ме убива ... Това, което не ме убива ... a) ме прави по-силен
б) ме прави по-слаб
в) ще ме убие по-късно
Или какво е общото между пушачите и спортистите?
 
С цялото ми неуважение С цялото ми неуважение Размисли и страсти за егоизъм, цигари и шкембе-чорба в неочаквана комбинация!   Лошия пример на ''добрия'' родител Лошия пример на ''добрия'' родител Крушата не пада по-далеч от дървото или защо децата в семейства на пушачи пропушват много по-често от тези, в семейства на непушачи.   Цигарата и тийнейджърът през миналия век Цигарата и тийнейджърът през миналия век Aко пушиш си на върха, а ако не пушиш – на дъното на неписаната тийнейджърска класация през 20-ти век.   Стига си го мислил, просто го направи! Стига си го мислил, просто го направи! Или защо всеки човек има нужда да бъде малко по-малко възрастен и малко повече дете - житейски уроци за порастнали   Отказването е най-лесното нещо на света ... Отказването е най-лесното нещо на света ... Знам, защото съм го правил хиляди пъти … Тези думи на писателя Марк Твен са станали нарицателно за това колко лесно изглежда отказването на цигарите, а колко трудно е всъщност.   Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Който иска да спре пушенето просто го прави, останалите търсят най-правилния начин за отказване ...  

Остави своето мнение или коментар

Твоето име:
Твоето мнение:
Уважаеми посетителю, знам, че не си тук за да обиждаш, хейтиш, използваш нецензурни думи и други подобни деяния. Ако все пак в написаното от теб мнение или коментар присъства текст, който може да наруши добрия тон ще бъда принуден да го премахна.
Все още няма мнения и коментари. Бъди пръв!
Без Цигари © www.bezcigari.bg Всички права запазени
 
 
Мнението ти е записано! Благодаря ти!
Съжалявам, възникна грешка и мнението ти не е записано. Моля, опитай отново!