За мен и bezcigari.bg

bezcigari.bg е моята мисия, страст и вдъхновение. То е моето поле за изява, моята трибуна от която мога да споделя мислите си, моят малък лост, с който да се опитам да побутна света в правилната за мен посока. Това е моят начин да помогна на тези, които го искат!


Кой съм аз?

Аз съм един нормален мъж на средна възраст, щастливо женен, баща на 10 годишен син. По професия съм уебпрограмист. Бях пушач повече от 30 години, но от от няколко години съм щастлив непушач.


История

Моята история не е особено оригинална – пропуших още като ученик. Исках да съм голям, исках да съм велик, исках да съм от групата на отворените и харесваните. Мислех, че с цигарите мога да постигна това и започнах да пуша. Първо беше само по малко, в компания, но постепенно вдигах нивото. От демонстрация стана навик, после необходимост, а накрая – борба за оцеляване. Пуших повече от 30 години. Много пъти опитах да спра, но все не успявах. Накрая го постигнах, справих се сам, изхвърлих цигарите от живота си и повече никога няма да посегна към тях.


Как се роди този сайт?

Отказването на цигарите беше повратна точка в моя живот и едно от най-важните нещо, които някога съм правил. Когато това стана най-накрая осъзнах, че толкова много години съм бил съм роб на един глупав, идиотски, смъртоносен навик. Не можех да върна времето назад, но можех да помогна на други хора да се спасят от капана на цигарите и да живеят по-добър живот. Като създател на уебсайтове най-естественото нещо за мен беше да направя и този. Започнах го с идеята да споделям в него своите мисли за пушенето и отказването, а ако има хора, които са на моята вълна да продължа да го развивам по някакъв начин. Как точно – ти и други като теб ще определят.


Защо го правя?

Човек оценява най-добре нещата от живота когато ги загуби, и ги цени най-много, ако може да върне загубеното обратно. Бившите пушачи познават и двете страни на монетата и могат най-добре да оценят пушенето и живота без цигари във всичките му аспекти. Като преминал през всички стадии на цигарената идиотщина съм разбрал, че това е нещо изключително отвратително, опасно и глупаво. Отказването на цигарите е едно от най-ценните неща, които човек може да направи. И живота без цигари е много по-добър от живота в капана на цигарите. За да осъзная всички тези истини ми бяха нужни много години, през които изпуших много цигари и загубих много от живота си. Когато успях да се справя с тази гадост реших, че ако мога трябва да помогна на тези, които искат да се спасят, но не успяват. И на тези, които не осъзнават в какъв капан са попаднали. И на тези, които могат да попаднат в него.


Какво искам?

Да помогна на всеки, който иска да отаже цигарите. Да накарам колкото може повече пушачи да осъзнаят какво представлява пушенето и да поискат да спрат. Да предпазя колкото може повече хора от капана на цигарите. Да бъда добър пример за своето дете и да не позволя да повтори моята грешка!

Без Цигари © www.bezcigari.bg Всички права запазени
 
 
Мнението ти е записано! Благодаря ти!
Съжалявам, възникна грешка и мнението ти не е записано. Моля, опитай отново!