Най-добрата сделка!

Най-добрата сделка!

Хубаво е човек да е оптимист и да намира положителните неща дори и в най-лошото. Аз като един роден оптимист за когото чашата е винаги наполовина пълна, виждам едно хубаво нещо дори и в такава гадост като пушенето. И това хубаво нещо е една истинска далавера, от която всеки пушач може да се възползва и да извлече големи печалби.

Та въпросната далавера звучи така: Спри да пушиш!

И пояснявам – става въпрос за сделка с НУЛЕВ риск и ГАРАНТИРАНА печалба!

Първо за риска при отказването на цигарите – както казах, той е нулев, защото нищо не можеш да загубиш. Знам, че пушачите веднага ще кажат, че това не вярно, защото ще загубят разни хубави неща, които пушенето им дава.

Хубави неща!? Стига глупости, дори и на пушачите им е ясно, че цигарите са пълна отврат, само че не им стиска да си го признаят. И всички изтъркани оправдания за това как цигарите успокояват, и как пушачите са свикнали и имат нужда да пушат, и как пушенето им харесва – всичко това са едни празни приказки, от които се впечатляват само те.

Това е все едно някой дългогодишен затворник да каже, че излизането на свобода всъщност е лошо нещо, защото ще загуби цялата гадост, с която е свикнал.

Да не си губим времето с глупости, а да обърнем повече внимание на гарантираните печалби, за които говоря:

Безспорно най-голямата и гарантирана печалба е здравето. Дори и пушачите не могат да отрекат, че спирането на цигарите е най-доброто, което можем да направим за здравето си, защото това е неоспорим факт.

За наша радост тялото ни има способността да преодолява последиците от нашата глупост с пушенето. Е, става бавно – необходими са 10-15-20 години за пълното му изчистване, но това е, нищо не се случва с магическа пръчка.

Добрата новина е, че веднага след спирането започват да се усещат положителни промени и те са видими – подобряват се външния вид и цялостното физическото състояние на пушача. Така че ползите не са хипотетични и някъде в бъдещето, а са тук и сега.

Но тези подобрения са само видимият резултат. Всъщност най-важният ефект от спирането на цигарите е, че това може да спаси живота ти. И тук нямам впредвид, че ако не пушиш ще живееш вечно или, че отказването на цигарите ще ти гарантира минимум 100 години живот.

Всеки човек ще умре и това е единственото сигурно нещо на този свят и всеки човек ще живее толкова, колкото му е отредила природата. Но когато човек пуши, всяка цигара отнема от този отреден от природата живот. Колко точно? Никой не знае, но ето малко факти:

- Всяка година от болести, свързани с тютюнопушенето, по света умират над 8 милиона души *.

- Две трети от пушачите умират от заболяване, причинено от тютюнопушене **.

- Всяка изпушена цигара скъсява живота на човек средно с 11 минути ***.

Пушенето вреди сериозно на здравето, заради цигарите се разболяват и умират страшно много хора. Ако спреш да пушиш имаш шанс да не станеш част от зловещите статистики и да получиш безценна награда – дни, месеци или години ЖИВОТ!
Колко точно ще спечелиш? Никой не може да ти каже, но замисли се - дори една минута живот е много по-ценна от всички цигари, които ще изпушиш.

Е, какво ще кажеш за сделката, която ти предлагам? Това, което ТИ можеш да направиш е по силите само на господ. Можеш да промениш живота си, да пренапишеш съдбата си.
Непушачите нямат този шанс, но ти, за съжаление го имаш! Възползвай се сега, защото колкото повече време минава, толкова повече намалява печалбата ти. А ако закъснееш прекалено няма да можеш да върнеш времето назад за втори шанс.

Ако си на мнението, че „Веднъж се живее!“ и цигарите са по-важни от живота значи за теб печалбите, които описах до тук не могат да те съблазнят.

Тогава да поговорим за пари.

Тук вече нещата са точни и ясни. Това не е медицина, а математика и тук 2 плюс 2 винаги, задължително и със сигурност е равно на 4. Затова сега ще те изпратя към цигарения калкулатор, за да сметнеш точно колко ти е струвало пушенето до днес и колко ще спечелиш, ако спреш сега или ще загубиш, ако продължиш в същия дух.

Когато цифрите говорят дори и пушача няма какво да каже. Никой няма да ти върне изгубеното до тук, но ако спреш да пушиш сега имаш шанс да получиш живота си обратно.

Това е най-добрата сделка! Гарантирано!* World Health Organization: Tobaco , 27 May 2020. https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/tobacco

** Banks, E., Joshy, G., Weber, M.F. et al. Tobacco smoking and all-cause mortality in a large Australian cohort study: findings from a mature epidemic with current low smoking prevalence. BMC Med 13, 38 (2015). https://doi.org/10.1186/s12916-015-0281-z

*** Time for a smoke? One cigarette reduces your life by 11 minutes. Mary Shaw, Richard Mitchell, Danny Dorling, School of Geographical Sciences, University of Bristol, Bristol BS8 1SS , 2000

За пушачите и e-пушачите За пушачите и e-пушачите - Пушиш ли още?
- Не, минах на IQOS
- ???
 
Цигарата – майка на мизерията! Цигарата – майка на мизерията! Не, пушача не е мизерник, той просто създава мизерия и живее в нея.   Това, което не ме убива ... Това, което не ме убива ... a) ме прави по-силен
б) ме прави по-слаб
в) ще ме убие по-късно
Или какво е общото между пушачите и спортистите?
 
С цялото ми неуважение С цялото ми неуважение Размисли и страсти за егоизъм, цигари и шкембе-чорба в неочаквана комбинация!   Лошия пример на ''добрия'' родител Лошия пример на ''добрия'' родител Крушата не пада по-далеч от дървото или защо децата в семейства на пушачи пропушват много по-често от тези, в семейства на непушачи.   Цигарата и тийнейджърът през миналия век Цигарата и тийнейджърът през миналия век Aко пушиш си на върха, а ако не пушиш – на дъното на неписаната тийнейджърска класация през 20-ти век.   Стига си го мислил, просто го направи! Стига си го мислил, просто го направи! Или защо всеки човек има нужда да бъде малко по-малко възрастен и малко повече дете - житейски уроци за порастнали   Отказването е най-лесното нещо на света ... Отказването е най-лесното нещо на света ... Знам, защото съм го правил хиляди пъти … Тези думи на писателя Марк Твен са станали нарицателно за това колко лесно изглежда отказването на цигарите, а колко трудно е всъщност.   Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Който иска да спре пушенето просто го прави, останалите търсят най-правилния начин за отказване ...  

Остави своето мнение или коментар

Твоето име:
Твоето мнение:
Уважаеми посетителю, знам, че не си тук за да обиждаш, хейтиш, използваш нецензурни думи и други подобни деяния. Ако все пак в написаното от теб мнение или коментар присъства текст, който може да наруши добрия тон ще бъда принуден да го премахна.
Все още няма мнения и коментари. Бъди пръв!
Без Цигари © www.bezcigari.bg Всички права запазени
 
 
Мнението ти е записано! Благодаря ти!
Съжалявам, възникна грешка и мнението ти не е записано. Моля, опитай отново!