С цялото ми неуважение

С цялото ми неуважение

Пушачите са егоисти! Да, и това е факт, колкото и сега тези, които четат да се обиждат и да ме заклеймяват като нищо неразбиращ или като пушачомразец. Пушачите са егоисти и то в истински негативния смисъл на тази дума – те поставят постоянното си желание да се нагълтат с отровен пушиляк пред всичко останало на този свят.

Сега сигурно повечето пушачи ще подскочат – ами да, и аз съм човек и имам своите потребности, които за мен са важни, какво лошо има, това не е егоизъм, а самоуважение??? И няма значение, че това, което правя не ти харесва, това не ме прави егоист!!!

За да не ме разбере погрешно някой пушач - казвам, че си егоист не защото правиш нещо което аз не одобрявам - понеже за мен пушенето е най-тъпото нещо на света, а пък за теб това не е така. Изобщо не ме интересува дали ще съсипваш здравето си, и ще смърдиш, и ще си даваш парите за цигари и ще си причиниш всички останали гадости, които пушенето причинява. Ако искаш пали и по 2 цигари едновременно, пуши и с носа си ако това те кефи, ако искаш яж цигари или си татуирай една димяща цигара на най-интимното място. Това си е твоя живот и можеш да си го изпушиш както намериш за добре и това нямаше да е егоизъм, ако ...

... Ако всички хора бяха пушачи като теб. Тогава щяхте дружно да си правите всякакви цигарени извращения и никой нямаше да пречи на другия, дори щяхте да си помагате – я с огънче, я с цигарка. Обаче на нашата планета освен теб и другите пушачи има и още много хора, които не споделят идиотската ти пристрастеност и тези хора са потърпевши от твоето пушене.

Ще го кажа пак - пушачите са егоисти, защото, за да задоволят своите желания те вредят изключително много на другите хора. За пушача да изпуши една цигара е нещо като смисъла на живота му, което само по себе си е лично негов проблем, но за да задоволи тази своя идиотска потребност той би преминал през всичко и през всеки. И това го прави егоист, който заради собствените си желания вреди на останалите хора.

Тук пушачите естествено ще гракнат, че това не е вярно, че за тях цигарите са само един безобиден навик, че те винаги се съобразяват с останалите, а и тяхното пушене вреди само на тях и дрън-дрън още куп глупости. Аз пък ще дам примери за егоизма на пушачите, за да ме разберат по-правилно и да не ми се правят на ударени:

Пушачите превръщат всички около тях в пасивни пушачи. Ако не знаеш какво значи това – непушачите поглъщат цигарен дим по собствено НЕжелание, когато някой около тях пуши. И този дим е дори по-вреден от онзи, който пушачите вдишват, защото техния е донякъде пречистен от цигарения филтър. Ако ти пушиш в присъствието на други хора, особено в затворени помещения – ти увреждаш здравето им, само за да задоволиш собствените си никотинови или всякакви други идиотски потребности. Защото за теб цигарения дим може и да е нещо невероятно готино и напълно безвредно, но за тези, които не пушат е това, което е – отровен, задушлив и миризлив пушек, който уврежда здравето им. Така че, ти ако искаш си гълтай невероятно готиния смърдоляк, обаче не го навирай в носовете и дробовете на другите.

Пушачите обикновено не виждат никакъв проблем в това да пушат в присъствието на непушачи – какво толкова, нищо няма да им стане, пък и нали не издишват дима от цигарата си точно в лицата им. Дори и в присъствието на деца пушача не издържа на желанието си да запали и го прави без изобщо да му пука, а ако случайно се замисли, че това не е редно, набързо отхвърля угризенията си с едно „Аз само една цигарка“. Нищо не е по-важно от това. Защото е егоист.

Заради теб децата ти ще станат пушачи. Преди да кажеш, че това не е вярно, прочети статията за Лошия пример на добрия родител. За мен това е най-егоистичната постъпка на света – заради собствената си неспособност да се справиш с един глупав навик да рискуваш живота и здравето на децата си. Ти си го приемай както искаш.

Всички около теб са принудени да търпят миризмата на пепелник, която излъчваш – и близки и непознати хора. Какво, да не те изненадах с това? Ти да не си мислеше, че ухаеш на рози след всеки изпушен фас? Да, ухаеш, ама на нещо дето не се трае. И ако между пушачи тези миризми са нещо нормално, да ти кажа, че на всеки непушач му се повдига като те подуши след цял ден пушене. И ако човека срещу теб не сбръчква нос като те приближи, това не е защото не смърдиш, а просто защото е възпитан и не иска да те обиди. Ама ти като си егоист сигурно не ги забелязваш тези работи.

Пушачите си хвърлят гадните фасове навсякъде, но няма проблем, някой после ще ги почисти, нали? Ако и ти процедираш по този начин, това всъщност не значи, че си егоист, а просто че си невъзпитан. Приеми го както ти харесва повече.

Семейните пушачи ощетяват близките си с парите за цигари. Ако ти си човек със семейство и си пушач – ти си егоист, защото ощетяваш семейството си, заради собствения си задник. И колкото по-малко пари има това семейство, толкова по-голям егоист си ТИ. И ако в това семейство има деца, които ти лишаваш от нещо, за да си купиш цигари - ти си най-големият егоист!

Когато си някъде, където не се пуши ти всъщност не си там, а някъде навън или наоколо, където се пуши. А когато си вътре мислиш само как да излезеш и къде да се скриеш, защото за теб да изпушиш една цигара е по-важно от хората, с които си, или от събитието, на което присъстваш. Егоистично, нали?

Ако пушиш от новите алтернативни продукти с нагряване на тютюн или както и да ги наричат, принуждаваш околните да ти дишат аерозолите, който произвеждаш. Сега ще кажеш, че не си виновен, затова, че някой идиот разреши употребата на тези неща там, където не се пуши, обаче ти си виновен, че използваш тези неща на тези места. А, извинявай, забравих, че си егоист и това за теб не е проблем.


Мога да ти дам и още примери, но едва ли са нужни. Мисля, че тези са достатъчно показателни за егоизма на пушачите, но знам, че те трудно ги приемат и трудно признават истината. И винаги намират страхотни оправдания и извинения за проявения егоизъм. Пушачите рядко се чувстват виновни за това, което правят. Някои от тях дори не го осъзнават, но мисля, че по-голямата част просто пренебрегват правата на непушачите и считат това за нормално. За тях нуждата от цигара е нещо като нуждата от храна за гладния или от вода за жадния – тази нужда е животоспасяваща и тя винаги е с предимство пред нуждите или правата на останалите.


Ако още си мислиш, че пушачите не са егоисти, ще трябва да намеся тук една реликва – българската шкембе-чорба. Правя го с цялото ми уважение към нея и единствено за добрата кауза - да ти покажа какъв егоист си.

И сега - представи си, че жена ти/мъжа ти изведнъж стане страстен любител на шкембе-чорба. И започне по цял ден да вари шкембе вкъщи. И хубаво да умирисва всичко на шкембе, чесън и още нещо. И дава едни луди пари всеки ден за шкембе. И се тъпче постоянно с шкембе-чорба и го прави пред децата, които гледат и попиват любовта на родителят си към тази храна на боговете. И постоянно притичва до кухнята да дръпне едно шкембе набързо...

Как ще се почустваш в тази ситуация?

Ще ти стане гадно от миризмата и гадните изпарения, сред които трябва да живееш по цял ден? Ами нали и ти така обгазяваш хората около теб, обаче не го имаш за гадно.

Ще се скараш, че харчи много от семейните пари за някакво си гадно шкембе? Ами нали и ти всеки ден харчиш много от семейните пари за някакви си гадни цигари, но за теб това е нормално и приемливо.

Ще негодуваш, че като се тъпче с шкембе-чорба ще надебелее и ще се разболее, и децата също ще започнат да се тъпчат и също ще станат дебели и болни? Ами нали ти също се тъпчеш с отрови и можеш да се разболееш и да умреш, и заради теб и твоите деца сигурно също ще пропушат и ще се тъпчат с отрови, обаче не виждаш проблем в това.

Мислиш, че тази шкембе-идиотщина е крайно егоистична проява от страна на жена ти/мъжа ти? Опааа, ами нали нямаше нищо егоистично в една такава проява, човекът просто обича шкембе, така, както ти обичаш цигарите и се отдава на своите потребности така, като ти се отдаваш на твоите. И не вреди на никого, само на себе си, така че няма проблем, нали така казваше ти???

В такава ситуация поставяш хората около теб – превръщаш ги в жертви на собствената си глупост. Вярно е, че всеки има право да прави идиотщините, които му харесват и никой не може да му забрани да бъде идиот. Но и тази идиотщина не може да е за сметка на околните и против тяхната воля.

Не причинявай на другите това, което не искаш те да причинят на теб!

А следващия път когато ти се прииска да запалиш цигара си представи половинката си пред тенджерата с шкембе-чорбата и ако още ти се пуши – запали си 2 цигари с повечко чесън! Да ти е сладко!
За пушачите и e-пушачите За пушачите и e-пушачите - Пушиш ли още?
- Не, минах на IQOS
- ???
 
Най-добрата сделка! Най-добрата сделка! Всеки пушач има шанс да направи сделката на живота си като просто не прави нищо. И като спре да пуши ...   Цигарата – майка на мизерията! Цигарата – майка на мизерията! Не, пушача не е мизерник, той просто създава мизерия и живее в нея.   Това, което не ме убива ... Това, което не ме убива ... a) ме прави по-силен
б) ме прави по-слаб
в) ще ме убие по-късно
Или какво е общото между пушачите и спортистите?
 
Лошия пример на ''добрия'' родител Лошия пример на ''добрия'' родител Крушата не пада по-далеч от дървото или защо децата в семейства на пушачи пропушват много по-често от тези, в семейства на непушачи.   Цигарата и тийнейджърът през миналия век Цигарата и тийнейджърът през миналия век Aко пушиш си на върха, а ако не пушиш – на дъното на неписаната тийнейджърска класация през 20-ти век.   Стига си го мислил, просто го направи! Стига си го мислил, просто го направи! Или защо всеки човек има нужда да бъде малко по-малко възрастен и малко повече дете - житейски уроци за порастнали   Отказването е най-лесното нещо на света ... Отказването е най-лесното нещо на света ... Знам, защото съм го правил хиляди пъти … Тези думи на писателя Марк Твен са станали нарицателно за това колко лесно изглежда отказването на цигарите, а колко трудно е всъщност.   Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Най - (не)работещите методи за отказване на цигарите Който иска да спре пушенето просто го прави, останалите търсят най-правилния начин за отказване ...  

Остави своето мнение или коментар

Твоето име:
Твоето мнение:
Уважаеми посетителю, знам, че не си тук за да обиждаш, хейтиш, използваш нецензурни думи и други подобни деяния. Ако все пак в написаното от теб мнение или коментар присъства текст, който може да наруши добрия тон ще бъда принуден да го премахна.
Все още няма мнения и коментари. Бъди пръв!
Без Цигари © www.bezcigari.bg Всички права запазени
 
 
Мнението ти е записано! Благодаря ти!
Съжалявам, възникна грешка и мнението ти не е записано. Моля, опитай отново!